PSG: Vlast Srbije krši zakone pod okriljem zaštite građana od pandemije
04.04.2020 Beograd

PSG: Vlast Srbije krši zakone pod okriljem zaštite građana od pandemije

PSG: Vlast Srbije krši zakone pod okriljem zaštite građana od pandemije Foto: Logo
Članica Pravnog tima Pokreta slobodnih građana, advokatica Marina Savić, ocenila je da je Srbija jedna od zemalja koje su pod okriljem zaštite građana od pandemije, na najgrublji način "povredile ustave i zakone da bi vladajuće strukture sprovele svoje agende".


Ona je navela da je od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji "doneto više spornih rešenja, uredbi i naredbi" zbog čije primene je, između ostalog, u pritvoru više od stotinu građana bez pravno relevantnih razloga.

"Pokret slobodnih građana izražava bojazan da državni organi, pod okriljem zaštite ljudskih života, sistematski devalviraju celokupni ustavno-pravni poredak, zasnovan na zaštiti osnovnih ljudskih prava, a potencijalne dugoročne posledice kao društvo možemo da osećamo i pošto epidemiološke pretnje nestanu", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se "pravno urušeno i ekonomski iscrpljeno društvo" teško može izboriti sa, kako je ocenjeno, "tiranijom groteske koja u opštem rasulu vidi svoju priliku", te takvo društvo upada u permanentno vanredno stanje, piše u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 5.04.2020, 13:22h Dada

    PSG krsi Ustav i prava gradjana na zivot i zdravlje, ugrozava javno zdravlje jer ovom javnom objavom sugerise nepostovanje pravila, mera i preporuka koje je drzava donela u cilju suzbijanja sirenja veoma opasne zaraze!

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side