26.09.2017 Beograd

PSG: Sve očiglednije pogubne posledice ekonomske politike SNS

PSG: Sve očiglednije pogubne posledice ekonomske politike SNS
Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da su pogubne posledice ekonomske politike Srpske napredne stranke sve očiglednije i kao primer naveo pokretanje stečajnog postupka nad Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu i otpuštanje 230 zaposlenih u toj kmpaniji.


"Da je reč o potpunom slomu pravnog sistema svedoče i navodi uplašenih radnika da je određivanje broja 'prekobrojnih' učinjeno na osnovu nepoznatih kriterijuma. Kulminciju bezakonja predstavlja čak i sprečavanje radnika da uđu u prostorije fabrike kako bi uzeli lične stvari", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će "Srbija uskoro morati da uvozi radnu snagu" poprima "obrise crnog humora", a da on ni sam ne veruje u priče o blagostanju, čemu svedoči izjava tokom posete Žagubici da je "ponosan što je došao među sirotinju".

"Neuspešni i jeftini pokušaj prebacivanja odgovornosti na opoziciju, tvrdnjom da stanovnike Žagubice svrstavaju u građane drugog reda, ne abolira vladajuću koaliciju od odgovornosti za katastrofalne uslove života (ne samo) građana Žagubice", navodi se u saoštenju.

PSG je pozvao građane da se "svim demokratskim sredstvima odupru lažima, obmanama i pretnjama kojima vlast SNS svakodnevno zastrašuje građane".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side