13.07.2018 Beograd

PSG: Odgovaraće i oni koji su ubili i oni koji su politički inspirisali ubistvo Ivanovića

PSG: Odgovaraće i oni koji su ubili i oni koji su politički inspirisali ubistvo Ivanovića
Pristalice Pokreta slobodnih građana (PSG) i organizacije "Čuvari Starog grada" postavili su danas pitanja u Pionirskom parku u Beogradu povodom šest meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića i poručili da će odgovarati i oni koji su to uradili i oni koji su politički inspirisali to ubistvo.

Oni su raširili veliki transparent "Ko je ubio Olivera Ivanovića" i nekoliko manjih sa natpisima: "Ko je naručio medijsku satanizaciju Olivera Ivanovića", "Poznaješ li osobu koja je naručila ubistvo Olivera Ivanovića", "Ko je Milan Radojičić", kao i "Policajci se stide korumpiranih šefova" i "Kriminalci na slobodi, mirni demonstranti na sudu".

Predsednik PSG-a Saša Janković upitao je koji su rezultati istrage o ubistvu Ivanovića i da li će na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem sledeće srede pitati dokle je stigla istraga o tom ubistvu.

"Zašto Marko Đurić svaki dan laže da se prekidaju pregovori dok se ne nađe ubica Olivera Ivanovića i dok se ne oslobode Srbi? Koga lažeš više", upitao je Janković.

On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića pitao da li zna ko su gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i Milan Radojičić, vlasnik ugostiteljskog objekta u Kosovskoj Mitrovici, koga su mediji okaraktelisali kao vlast u pozadini.

"Da li si saznao ko je Radojičić, za koga kažeš da ga ne znaš, a bio je pored tebe više puta", rekao je Janković.

Janković se obratio i pripadnicima službe bezbednosti koji su čuvali zgradu Predsedništva rečima da su položili zakletvu da bi štitili građane Srbije i čoveka kojeg pitaju ko je ubio Olivera Ivanovića.

Na skupu je bio i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić koji je pokušao da ometa okupljene uzvikivanjem "Gojko traži pravdu", aludirajući na ubistvo Predraga Gojkovića.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side