PSG: Građani Srbije potpuno nebezbedni na ulici i pred institucijama
20.12.2017 | 14:16h ► 15:16h Beograd

PSG: Građani Srbije potpuno nebezbedni na ulici i pred institucijama

PSG: Građani Srbije potpuno nebezbedni na ulici i pred institucijama
Pokret slobodnih građana ocenio je danas da su građani Srbije potpuno nebezbedni na ulici, u školi, kod kuće i pred institucijama i da je nasilje svih vrsta postalo osnovno obeležje vlasti Srpske napredne stranke.

"Za samo 24 časa u Srbiji su se dogodila četiri ubistva, a jedna od žrtvi je i policajac. Dok ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uverava da je bezbednosna situacija u zemlji nikad bolja i da je sve veći talas nasilja samo niz 'nepovezanih' događaja, građani žive među ubistvima, eksplozijama automobila, nasiljem na stadionima i u školama, govorom mržnje, diskreditacijama i pretnjama sa medija u rukama vlasti i u javnom prostoru", navodi se u saopštenju PSG.

Taj pokret dodaje da je cee vrh sektora bezbednosti potpuno politizovan i da srpskom policijom suštinski rukovodi osoba sa dve godine staža i, kako se navodi, sa "huliganskim i kriminalnim miljeom".

"Pokret Slobodnih građana ističe da je lek u podizanju institucija, depolitizaciji sistema bezbednosti i pravosuđa i podizanju države i društva na univerzalnim vrednostima. Njih, međutim nikako ne mogu predstavljati niti uspostaviti ljudi čija celokupna istorija i dela se sastoje u negiranju tih vrednosti, te će bezbednost građana Srbije morati da sačeka promenu vlasti", dodaje se u saopštenju PSG.

 

Nije problem saradnja sa Rusijom nego nazadovanje od Evrope

Pokret slobodnih građana (PSG) pozdravio je danas jačanje saradnje sa Rusijom i svakom drugom državom, ali i upozorio da Srbija sve brže nazaduje na putu evropskih vrednosti - u oblasti vladavine prava, ekonomskog razvoja, socijalne sigurnosti, blagostanja i zaštite prava građana, borbe protiv kriminala i korupcije i slobodi medija.

"Dok vrh partijske države putuje s kraja na kraj sveta, s Kube u Rusiju i potpisuje visoke sporazume, u zemlji caruju kriminal, beda i strah. Seniori dobijaju kartice s popustom na smrt, a mlađi traže kartu više za put iz domovine. Dok se vođe Srbije čude što se gradovi u svetu čiste i misle da je to njima u čast, naše ulice postaju smetlišta, a pred Srbijom se zaključava kapija Evrope i normalnog života", navodi se u saopštenju PSG.

Taj pokret je naveo da slike iz sveta, "kič fontane i sendvič demokratija" ne mogu da zamene normalan život građana Srbije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side