Prvanović pozvao Vučića da formira krizni štab od lidera svih stranaka
15.03.2020 Beograd

Prvanović pozvao Vučića da formira krizni štab od lidera svih stranaka

Prvanović pozvao Vučića da formira krizni štab od lidera svih stranaka Foto: beta / Milan Obradović
Naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović obratio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću otvorenim pismom u kojem ga poziva da formira krizni štab za borbu protiv Korona virusa, koji bi činili lideri svih stranaka u Srbiji.

"U trenucima velike opasnosti po život i zdravlje građana Srbije, kao što je ovaj, neophodno je ostaviti po strani sve političke razmirice, kako bi se, zajedničkim snagama, uspešnije suprotstavljali opštoj pretnji. S obzirom na to koju funkciju imate, Vaša obaveza je da delujete u pravcu objedinjavanja i ujedinjavanja oko odbrane našeg naroda", poručio je Prvanović.

On je dodao da bi u predloženi krizni štab stizali dobronamerni predlozi sa svih strana, a ovakvo telo bi doprinelo efikasnijem upućivanju građana u to šta treba, a šta ne treba činiti.

"Ovo nije vreme za bilo čiju ličnu promociju i sticanje političkih poena. Ovo je trenutak u kome se mora ponašati odgovorno i trezveno. Institucija predsednika treba da bude mesto sabornosti, a kako se Vi nalazite na toj funkciji, Vaša je obaveza da učinite sve kako bismo se okupili oko ideje zajedničke borbe protiv opšte opasnosti", napisao je Prvanović.

Istakao je da pozivu predsednika treba da se odazovu lideri svih stranaka pa da se svi zajedno, iskreno posvete zaštiti zdravlja i života građana.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.03.2020, 10:55h zoran popov

    Nepripadam nijednoj stranci ali kakve veze imaju nazovi političari (svih boja od Vučića do Djilasa ) sa lečenjem od virusa.Svi treba da slušamo lekare a ne "lidere".Ja pripadam armiji i partiji PECAROŠA i netrebaju mi lideri(pogotovo Vučko i Djiki)

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side