Protest u Novom Pazaru: Zar su izbori važniji od života
05.07.2020 Novi Pazar

Protest u Novom Pazaru: Zar su izbori važniji od života

Protest u Novom Pazaru: Zar su izbori važniji od života Foto: PrtScn
Stotinak Novopazaraca okupilo se danas ispred zgrade Gradske uprave protestujući zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja obolelih i umrlih od koronavirusa.


Protest u Novom Pazaru: Zar su izbori važniji od života


Noseći maske i poštujući fizičku distancu, okupljeni su nosili transparente sa natpisima "Hvala doktorima herojima", "Hvala lekarima iz Kragujevca i Kraljeva", "Hvala Turskoj", "Hvala Bosno", "Hvala dijasporo", "Hvala Novače i Ademe".

Učesnici skupa su nosili i transparente "Mi nismo građani drugog reda", "Gde je krizni štab", "Gde je gradska vlast", "Zašto ste krili istinu" i "Zar su izbori važniji od života", tražeći odgovornost lokalnih i državnih funkcionera.

Jedan od organizatora skupa Izet Rizović kazao je da su se građani okupili jer se "ne mire sa trenutnom situacijom" i dodao da skup predstavlja "vapaj za vazduh i život koji je prethodnih dana u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu postao bezvredan".

"Mi dižemo glas i pitamo zašto se krila istina od nas i zašto je preča vlast od ljudskih života. Ovde smo u ime onih čiji su životi mogli biti spašeni i kako bismo spasili živote onih koji su u bolnicama širom Sandžaka i Srbije", rekao je Rizović.

Dodao je da pružaju punu podršku lekarima herojima koji svakodnevno, u teškim uslovima, rizikujući svoje, čine sve da spasu živote drugih.

"Napolje sa politikom iz bolnica, jer je ona, uz korupciju, dovela do kolapsa zdravstvenog sistema. Hvala lekarima iz Kragujevca, Kraljeva i ostalih gradova Srbije, hvala vojnim lekarima", kazao je Rizović.

On je zatražio da "odgovorni za smrt velikog broja ljudi u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru budu procesuirani".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side