15.12.2018 Beograd

Protest protiv nasilja u 18 sati ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu

Protest protiv nasilja u 18 sati ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu Foto: Beta / Emil Vas
Protest protiv nasilja, koji je počeo kao odgovor na napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, biće održan danas u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Protest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke.

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da će današnji protest biti održan pod parolom "Hajde da se prebrojimo" i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

Prošle subote, 8. decembra, na protestu "Stop krvavim košuljama" učestvovalo je više hiljada ljudi, ali su pojedini mediji izvestili da se okupio manji broj učesnika, te su organizatori podstaknuti takvim izveštavanjem nazvali današnji skup "Hajde da se prebrojimo".

Demokratska stranka Srbije najavila je da će učestvovati, iako prethodnom protestu nisu prisustvovali jer je kao jedna od govornica bila najavljena glumica Mirjana Karanović, sa čijim političkim stavovima se u toj stranci ne slažu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestuje, pa ni pet miliona ljudi, i koliko god dugo ti protesti trajali.

Mnogi učesnici današnjeg protesta objavili su na društvenim mrežama svoje fotografije uz natpis "jedan od pet miliona".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side