19.08.2017 Beograd

Protest protiv gradnje pumpe u Bloku 45

Protest protiv gradnje pumpe u Bloku 45 Foto: Beta/Ne da(vi)mo Beograd
Građanska inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" protestovala je danas u novobeogradskom Bloku 45 zbog izgradnje nove benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas u neposrednoj blizini stambenih zgrada i škole.

Kako se navodi u saopštenju, na protestu su učestvovali i predstavnici portala "Blokovi.com", a veliki broj građana potpisao je peticiju protiv izgradnje te pumpe koja će biti predata nadležnima.

Ta inicijativa je saopštila da su građani iskazali svoje nezadovoljstvo zbog izgradnje još jedne - pete benzinske pumpe na potezu od samo dva kilometra u Ulici Jurija Gagarina.

"Četiri pumpe već postoje u blokovima 61, 63, 70a, a ona u bloku 70 je upravo u fazi proširenja. A takođe, otvoreno je pitanje obaveštenosti ljudi o planiranim urbanističkim projektima i planovima i u drugim blokovima i naseljima", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pre dva dana je oko površine planirane za gradnju pumpe postavljena metalna ograda koju čuva privatno obezbeđenje.

"Kao da se ovakvim bahatim ponašanjem pokazuje građanima da nemaju šta da traže u poslovnim kombinacijama gradske vlasti", navodi se u saopštenju i dodaje da je na skupu upućen i poziv na solidarnost sa građana drugih blokova, krajeva i naselja gde se dešava privatizacija javnih dobara, poput onog na zemunskoj obali gde se planira gradnja na zelenim površinama.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw