Protest plavuša sa RTS-a
13.11.2012 | 19:40h ► 19:45h Beograd

Protest plavuša sa RTS-a

Protest plavuša sa RTS-a
Novinarke i urednice Radio- televizije Srbije reagovale su danas na "uvrede i prostakluke" koje je poslanik DSS-a Siniša Kovačević izgovorio u više navrata u Skupštini Srbije nazivajući ih "plavušama sa RTS-a" i najavile pokretanje sudskog postupka protiv njega.

Kovačević je u "više nadahnutih skupštinskih nastupa" pominjao "plavuše sa RTS-a" u "nepriličnom, nedostojnom i čitavom civilizovanom svetu, nedozvoljenom kontekstu", navode u reagovanju Nataša Miljković, Olivera Kovačević i Olivera Jovićević, u ime "desetina plavuša sa RTS".

"Krajem septembra, citiramo, usred Skupštine Srbije, izrekli ste da 'plavuša vodi jutarnji program, plavuša vodi vesti, plavuša vodi beogradsku hroniku, plavuša vodi dnevnik, plavuša vodi politički program, plavuša vodi na piće, plavuša vodi kući'. Na današnjem zasedanju izjavili ste da najgledanija srpska televizija, RTS, nema nikakav program 'osim nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga'" stoji u reagovanju.

Navodi se da je pravo Kovačevića da se u oceni programa RTS-a "raziđe sa vlastitim narodom", ali da "ne može preko 'plavuša', polnog rasizma i zaštićen imunitetom da, usred Skupštine, vodi krstaški rat protiv RTS-a jer sudskim putem, mimo važećih pravilnika, zahteva isplatu 160.000 evra autorskih honorara za reprize njegovih serija". 

"To svi zaposleni na RTS-u znaju i pitaju se, brkati poslaniče i junački književniče, da li biste ovako vređali 'plavuše' i naš program da ste, oduprti svojim poslaničkim autoritetom, protivzakonito odlomili milionsku nadoknadu?", navode Miljkovićeva, Kovačevićeva i Jovićevićeva.

Siniša Kovačević izjavio je danas da se RTS nalazi u dubokoj krizi, bez koncepta i programa. 

"Čini mi se da pored toga što je loše vođena i što apsolutno nema nikakav program osim onih nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga, menadžmentu te kuće niko nije rekao da su se u Srbiji dogodile određene političke promene", rekao je Kovačević na sednici parlamenta, u delu kada poslanici svakog utorka i četvrtka traže informacije od predstavnika vlasti.

autor: VS izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 15.11.2012, 17:12h Vlado

    У праву је уметник и човек Синиша КОвачевић. Како није срамота ове три водитељке да каљају име интелектуалца Синише Ковачевића. За разлику од њих, он је мислећа елита.

  • 13.11.2012, 21:52h losamaja (4)

    Sta su se one nasle prozvanim. Ne vidim da su one prozvane kao visak, nego nema niceg drugog osim njih. Svasta!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja