Protest Jedan od pet miliona: Podrška Obradoviću i svim uzbunjivačima
19.10.2019 | 18:27h ► 21:46h Beograd

Protest Jedan od pet miliona: Podrška Obradoviću i svim uzbunjivačima

Protest Jedan od pet miliona: Podrška Obradoviću i svim uzbunjivačima Foto: PrtScn
Radnik Fabrike namenske industrije Krušik iz Valjeva Aleksandar Obradović poručio je da ništa ne bi promenio, čak i da se vreme vrati, već da bi ponovo sve isto uradio, preneo je večras njegovu poruku na početku protesta Jedan od pet miliona u Beogradu advokat Vladimir Gajić.

Gajić je okupljenima na Platou ispred Filozofskog fakulteta rekao da ga je Obradović zamolio i da građanima prenese da im je do neba zahvalan jer vidi da nije sam, a posebno je zahvalio novinarima koji su pisali o njegovom slučaju.

Okupljeni su u protestnoj šetnji došli ispred zgrade u kojoj su smeštene kancelarije tužilaštva, u Katanićevoj ulici, i poručili Obradoviću da ima njihovu podršku kao i svi uzbunjivači.

"Ti si naš heroj uvek ćemo biti uz tebe", rekao je jedan od organizatora protesta Srđan Marković učesnicima protesta koji su zahtevali da Obradović ; bude oslobođen iz kućnog privora koji mu je određen zbog odavanja spornih informacija o izvozu oružja.

Ispred ulaza u tužilaštvo ostavljeno je simbolično odštampanih 300.000 evra, jer je po rečima Markovića to iznos koji je otac ministra Nebojše Stefanovića imao kada je išao u jedan hotel, a da nije ispitano odakle mu toliki novac.

"Tužilaštvo je u službi Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, radi samo kad njima treba", rekao je Marković.

On je naglasio da tužilaštvo nije nezavisno, već da je alat za zastrašivanje građana i da je korumpirano.

Na putu do tužilaštva učesnici protesta prethodno su se kratko zadržali u centru Beograda, u blizini zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Upaljeno je nekoliko baklji a organizator je pozvao da skandiraju "Vesiću lopove".

Potom su zastali kod kancelarija Komunalne policije za koju su rekli da nije u službi građana, već da je "policija Gorana Vesića".

Oni su na ulaze u zgradu Komunalne policije i kancelarije tužilaštva zalepili nalepnice sa porukom "Bojkot".

Na početku skupa, na platou ispred Filozofskog fakulteta, advokat Gajić rekao je da se "pokazuje se da 'prokleta avlija' opet radi, a u njoj je hrabri Valjevac Obradović koji je otkrio organizovani kriminal", rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima Obradović je zarobljenik režima Aleksandra Vučića.

"Nećemo zaboraviti Obradovića, budimo i dalje uz njega. Moraće da oslobode zarobljenika", rekao je Gajić, navodeći da se pokazalo da protesti imaju svrhu.

Gajić, koji je član Pravnog saveta Narodne stranke, rekao je da opozicija neće promeniti svoju odluku o bojkotu predstojećih izbora.

Student Dejan Bagarić, jedan od organizatora protesta, rekao je da su napadači koji su ga letos pretukli dobili uslovne osude, što znači da su na slobodi.

"Meni to znači da su institucije u saradnji s nasilnicima, jer nisu utvrđeni ni motivi za napad, niti nalogodavac", rekao je Bagarić navodeći da napadače nikada pre toga nije video.

Bagarić je rekao da je farbao kaldrmu (na Trgu Republike) zahtevajući od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese prijavu protiv njega, jer se ovako oseća zanemareno.

Ovo je bilo 46 protestno okupljanje u Beogradu, naredno je za nedelju dana.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side