Profesor mikrobiologije Ljulj Raka Evropejac 2020. na Kosovu
09.05.2020 Priština

Profesor mikrobiologije Ljulj Raka Evropejac 2020. na Kosovu

Profesor mikrobiologije Ljulj Raka Evropejac 2020. na Kosovu Foto: Pixabay.com
Profesor medicinske mikrobiologije i infektivne kontrole na Univerzitetu u Prištini Ljulj Raka proglašen je za Evropejca godine 2020, priznanje koje svake godine na Dan Evrope dodeljuje Evropska unija (EU) na Kosovu.

Na svečanosti prikazanoj danas na Fejsbuk stranici EU na Kosovu, profesoru Raki nagradu je uručila šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova.

Dodeli nagrade prisustvovale su i druge nominovane osobe - Valjbona Mazreku ispred 32 volontera koji su pomagali ljudima u karantinu u Studenskom centru u Prištini, novinar i aktivista Darko Dimitrijević i dr Ljindita Ajazaj-Beriša iz Klinike za infektivne bolesti u Prištini.

Petu godinu zaredom, povodom Dana Evrope, Kancelarija EU na Kosovu dodeljuje Nagradu za Evropejac godine pojedincu/instituciji koja je najviše doprinela promovisanju evropskih vrednosti na Kosovu tokom prethodne godine.

Medu nominovanima za 2020. godinu su pojedinci i institucije koje su pokazale veliku posvećenost borbi protiv pandemije kovid-19 pridržavajući se pritom evropskih vrednosti.

Dobitnika je izabrao narod Kosova glasanjem na Fejsbuk nalogu EU na Kosovu.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side