Privremeno obustavljeni radovi na izmeštanju trolejbuskih linija na Dorćol
26.11.2019 Beograd

Privremeno obustavljeni radovi na izmeštanju trolejbuskih linija na Dorćol

Privremeno obustavljeni radovi na izmeštanju trolejbuskih linija na Dorćol Foto: pixabay
Stanovnici Dorćola, nezadovoljni planom gradske uprave da privremeno izmesti trolejbuske linije u to naselje, blokirali su oko 18 časova na kratko saobraćaj na raskrsnici ulice Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca u Beogradu.

Predstavnici nezadovoljnih stanovnika Dorćola sastali su se ranije danas sa sekretarom za saobraćaj Beograda i predstavnikom GSP-a nakon čega su radovi na izmeštanju trolejbuskih linija, koji su počeli u petak, obustavljeni na pet dana.

"Sekretar za saobraćaj nam je kazao da će nam sutra proslediti upute o izmešanju linija GSP-a, na šta bi voleo da čuje predlog građana Dorćola", izjavio je za agenciju Beta jedan od predstavnika nezadovoljnih Dorćolaca Marijan Nikolić.

Nikolić je kazao da će Dorćolci oformiti radnu grupu koja bi trebalo da artikuliše zahteve stanovnika tog naselja, a koji će kasnije biti poslati gradskom sekretarijatu za saobraćaj.

"Mi samo želimo da saobraćaj ne narušava naš kraj i ulice koje su dovoljno opeterećene saobraćajem. U ovom formatu izmeštanja, Venizelisova ulica ne može da podnese saobraćaj, a Gudnulićev venac ne može ni da primi saobraćaj. Onda imamo takmičenje, ko će da pobedi, bandera ili drvo", rekao je Nikolić.

Aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović pozvao je nezadovoljne Dorćolce da obrate pažnju i da ne dozvole da im gradska vlast pričom o razgovorima ili radnoj grupi otupi nezadovoljstvo i "preko noći dođe i otpočne radove".

Lazović je za agenciju Beta kazao da gradska vlast stalno obećava ustupke koje posle ne ispunjava i istakao da ona sve radi kako bi dezavuisala građane.

"To smo mogli da vidimo na mnogim mestima u Beogradu, između ostalog u ulici 27. marta i na Zvezdari. Ljudi moraju da budu oprezni", istakao je Lazović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side