Priština ne predlaže nemački model
26.12.2011 Priština

Priština ne predlaže nemački model

Priština ne predlaže nemački model
Glavni savetnik predsednice Kosova Iljir Deda negirao je da je u intervju za novosadski Dnevnik predložio model dve Nemačka kao rešenje za odnose Kosova i Srbije.


U pisanoj izjavi za prištinske medije, Deda je odbacio kao netačne delove intervjua koji se odnose na pitanje o modelu dve Nemačke kao mogućem rešenju za Kosovo.

"Model dve Nemačke je bio predložen 2007. godine i sada se ponovo javlja kao realna opcija za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije. Taj model može poslužiti u izgradnji novih odnosa dve države, što će dovesti do opšte stabilizacije na Zapadnom Balkanu. Za žaljenje je videti kako se Beograd vrti oko prevaziđenih političkih ciljeva", naveo je Deda.

Prema njegovim rečima, više je nego jasno da je Srbiji potrebna promena sadašnje politike koja šteti Srbiji, a najviše kosovskim Srbima.

"Inače, podrazumeva se da se problem na severu (Kosova) treba rešiti pre nego što dođe do bilo kakve normalizacije odnosa", kazao je Deda.

On je dodao da ni u jednom trenutku nije predložio taj model, već da je objasnio da je upravo taj model, u nedostatku spremnosti Beograda da prihvati nezavisnost Kosova opcija koja se vraća kao model normalizacije odnosa dve države.

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side