19.02.2018 Skoplje

Princ Albanije bi da bude zajednički kralj Albanije i Kosova

Princ Albanije bi da bude zajednički kralj Albanije i Kosova Foto: Wikipedia
Albanski princ Leka je ocenio da jedinstvo Albanije i Kosova, za koje se zalaže albanski premijer Edi Rama, može da se postigne samo pod krunom.Kako prenosi makedonska agencija MIA, Leka je na društvenim mrežama napisao da "ujedinjavanje Albanije i Kosova, dve države sa jednom nacijom, treba da se postigne vraćanjem monarhiije".

"Nacionalno objedinjavanje bilo je i biće san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao smelost da to artikuliše. To se ostvaruje kraljevskom krunom u dve države kao simbolom tog jedinstva", napisao je albanski princ.

Leka je istakao da bi to bila logika stvarne stabilnosti, tradicije i istinskog prosperiteta kako ukazuju uspešni primeri najrazvijenijih zemalja Zapada.

Premijer Albanije Edi Rama juče je u Prištini ;rekao da će "Albanija i Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije".

"Zašto da nemaju čak i jednog predsednika kao simbol nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike", dodao je Rama na sednici kosovskog parlamenta povodom 10. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side