14.09.2017 Kosovska Mitrovica

Pretresi i privođenja u Crvenom krstu na Kosovu

Pretresi i privođenja u Crvenom krstu na Kosovu Foto: pixabay
Pokrajinski sekretar Crvenog krsta Kosova Dragiša Murganić izjavio je da je bila nepotrebna i neprimerena akcija koju su pripadnici kosovske policije sproveli u Peći, Novom Brdu, Gračanici, Vitini i Rapči na Gori gde su pretresali privatne kuće u kojima su prostorije Crvenog krsta i privodili neke sekretare.

"Prema mojim saznanjima, tražili su neka dokumenta, tako su rekli kada su posle 22.30 došli u naše prostorije u Kosovskoj Mitrovici", rekao je agenciji Beta Murganić.

Murganić je kazao da su bez povoda njihovi službenici privođeni, iako su samo radili svoj posao, dodajući da su policajci pretres vršili na osnovu usmenog naloga tužioca u Prištini.

On je rekao da je razlog pretresa popis stanovništva koji se ovih dana vrši radi "izrade socijalne karte", jer su baš taj materijal tražili.

"To rade svi u svetu. Crveni krst izrađuje socijalne karte za sve ljude, jer se posle toga rade kriterijumi kome treba humanitarna pomoć a kome ne", rekao je Murganić i dodao da njihova akcija nije imala nikakav politički karakter.

On je kazao da su o pretresima obavešteni Crveni krst Srbije i Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Na Kosovu rade 22 opštinske organizacije Crvenog krsta Srbije, a ovih dana njihovi aktivisti idu od vrata do vrata, uzimaju podatke o članovima domaćinstava, uz usmeno obrazloženje da je akcija apolitična i da oni rade na izradi nove socijalne karte.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw