21.08.2017 | 11:15h ► 14:05h Beograd

Državna sahrana za Bajrama Redžepija

Državna sahrana za Bajrama Redžepija Foto: pixabay.com
Vlada Kosova će na varednoj sednici najverovatnije odlučiti da bivši premijer Kosova Bajram Redžepi bude sahranjen sa najvišim državnim počastima, saznaje agencija Beta.

Redžepi je umro danas u 64. godini u bolnici u Istanbulu.

Po profesiji bio je lekar, visoki funkcioner Demokratske partije Kosova, gradonačelnik južne Mitrovice i prvi posleratni kosovski premijer.

Povodom njegove smrti pored vanredne sednice Vlade, izjave saučešča su uputili predsednik Kosova Hašim Tači, premijer u ostavci Isa Mustafa, lideri političkih partija i ambasadori SAD I Velike Britanije na Kosovu.

"Sa velikim bolom sam primio vest o smrti mog prijatelja, mog kolege, Bajrama Redžepija, prvog premijera Kosova, državnika i političara koji je svojom mudrošču uticao na život svih", kaže se u izjavi saučešča predsednika Tačija.

Premijer Kosova Isa Mustafa istiće da je Redžepi bio ličnost koja je dala ogroman doprinos Kosovu pre i posle, kako je naveo, oslobodilačkog rata.

"Bajram Redžepi će ostati u najnovijoj istoriji Kosova kao premijer izabran posle prvih izbora nakon rata i kao gradonačelnik Mitrovice, koji je dao značajan doprinos agendi državnosti Kosova", kaže se u izjavi Mustafe.

Konzulat Kosova u Istanbulu je za prištinske medije saopštio da ćekaju da se ispune sve zakonske procedure kako bi telo bivšeg premijera bilo prebačeno u Prištini.

Za sada nema informacija o datumu i mestu sahrane Redžepija.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw