12.09.2018 Beograd

Predsednik Interpola: Srbija najvažniji partner u regionu

Predsednik Interpola: Srbija najvažniji partner u regionu Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Predsednik Interpola Meng Hongvej ocenio je danas, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, da je Srbija najaktivniji i najvažniji partner te međunarodne organizacije na Zapadnom Balkanu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Hongvej je tokom razgovora sa Anom Brnabić ocenio da je njegova poseta Beogradu bila veoma uspešna i zahvalio na podršci koju je dobio od Srbije prilikom izbora na funkciju predsednika Interpola.

Izražavajući zahvalnost Hongveju na "izuzetnoj" saradnji sa Interpolom, premijerka je kazala da je ponosna na činjenicu da je Srbija "petu godinu zaredom svrstana među deset najpoželjnijih partnera" te međunarodne organizacije.

Ona je zahvalila Hongveju, koji je i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, na kako je rekla, odličnoj saradnji nadležnih institucija Srbije i Kine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, a Kini na "principijelnom poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbije u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.09.2018, 06:42h To, samo to!

    "Predsednik Interpola: Srbija NAJVAŽNIJI partner u regionu..."... - Ama, samo da smo NAJVAŽNIJI - u svemu! Ej, bre - NAJVAŽNIJI!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side