Praxis apeluje na Vladu Srbije da obezbedi pomoć i za one koji nemaju lična dokumenta
03.04.2020 Beograd

Praxis apeluje na Vladu Srbije da obezbedi pomoć i za one koji nemaju lična dokumenta

Praxis apeluje na Vladu Srbije da obezbedi pomoć i za one koji nemaju lična dokumenta Foto: Pixabay.com
Nevladina organizacija Praxis apelovala je danas na Vladu Srbije da preduzme hitne mere koje bi omogućile da najsiromašniji građani imaju pristup narodnim kuhinjama, paketima hrane i sredstava za ličnu higijenu u lokalnim sredinama u kojima stvarno žive, saopšteno je danas iz ove organizacije.

U saopštenju se navodi da od izbijanja epidemije izazvane virusom Covid-19 i uvođenja vanrednog stanja, najsiromašniji građani suočavaju se sa problemima koji ozbiljno dovode u pitanje njihovu golu egzistenciju.

"U najtežoj situaciji nalaze se pripadnici romske nacionalne manjine, koji i inače spadaju među najsiromašnije i najmarginalizovanije slojeve stanovništva, ali su, među njima, posebno ugrožene osobe bez ličnih dokumenata kojih je u Srbiji i dalje nemali broj", ukazue Praxis u saopštenju.

Zbog neposedovanja ličnih dokumenata, ova lica ne mogu da ostvaruju osnovna socioekonomska prava, i isključena su iz svih vrsta pomoći, navodi se u saopštenju organizacije Praxis, i apeluje na Vladu Srbije da i za takva lica obezbedi pomoć.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side