Požarevac: Uhapšen direktor "Toplifikacija" zbog zloupotrebe položaja
27.08.2014 Požarevac

Požarevac: Uhapšen direktor "Toplifikacija" zbog zloupotrebe položaja

Požarevac: Uhapšen direktor "Toplifikacija" zbog zloupotrebe položaja
Požarevačka policija uhapsila je odgovorno lice Javnog preduzeća "Toplifikacija" Z.R. (43) iz Požarevca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Osnovano se sumnja da je Z.R. u svojstvu odgovornog lica ovog preduzeća iskoristio službeni položaj i omogućio "Novosadskom preduzeću" da u navedene poslove, kao izvođača radova kroz postupak javnih nabavki na montaži predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice na četiri lokacije u Požarevcu, uvede podizvođače koji nisu učestvovali u postupku javne nabake niti bili prikazani u ponudama.

Na ovaj način "Novosadskom preduzeću" omogućio je protivpravnu koris u vidu razlike cene izvedenih radova u iznosu od preko 3,5 miliona dinara.

Takođe se osnovano sumnja da je sproveo javnu nabavku 2014 godine, za navedene poslove koji su realizovani 2013. godine, i na ovaj način prouzrokovao štetu preduzeću na čijem je čelu, u iznosu od preko 3,3 miliona dinara.

Direktoru se stavlja na teret i da je suprotno odluci Nadzornog obora JP “Toplifikacija“ angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara.

Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica firmi koje su učestovale u izvođenju radova, D.K. (39) iz Novog Sada, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama, jer je tokom realizacije poslova zaključio ugovore sa podizvođačima, za identične radove, kao i protiv R.R.(48) iz Obrenovca za isto krivično delo jer je dostavio ponudu za radove koje je već izveo zasnivajući ponudu na lažnim podacima.

autor: MI izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side