Poverenik: Sloboda medija je slika stanja jednog društva
02.05.2020 Beograd

Poverenik: Sloboda medija je slika stanja jednog društva

Poverenik: Sloboda medija je slika stanja jednog društva Foto: Medija centar Beograd
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, izjavio je danas da je Svetski dan slobode medija "prilika da se kao društvo podsetimo zašto su mediji, novinari i svi medijski zaposlenici važni svim građanima", saopšteno je iz kancelarije poverenika.


Marinović je povodom Dana slobodne medija, koji se obeležava 3. maja, izjavio da je "važno da se tog dana podsetimo o ulozi medija za pojedinca i društvo".

"Uloga, ali i obaveza medija jeste da informišu, obrazuju i zabave. Sloboda medija u jednoj zajednici, kako lokalnoj, tako i globalnoj, slika je stanja jednog društva, vladavine prava, uvažavanja različitosti i poštovanja dostojanstva, kao i svih drugih vrednosti. Slobodni mediji su ujedno i preduslov slobodnog društva u kojem je rasprava put ka nalaženju kompromisa, a oprečni stav nečija sloboda", kazao je Marinović.

Poverenik je naveo i da je "transparentnog rada svih organa vlasti i pouzdanost informacija kojima oni raspolažu osnovni alata novinarskog poziva", povodom čega je pzvao sve organe vlasti da poštuju slobodu medija i izražavanja i njihovo pravo na pristup informacijama od javnog značaja.

Marinović se zahvalio svim medijima "na više nego korektnom poštovanju privatnosti i zaštite podataka o ličnosti lica zaraženih koronavirusom, čime su dali ogroman doprinos poštovanju njihovog dostojanstva, u ovim danima teškim za sve naše građane".

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side