Poverenica Janković: Pandemija potvrdila značaj pouzdanog informisanja građana
03.05.2020 Beograd

Poverenica Janković: Pandemija potvrdila značaj pouzdanog informisanja građana

Poverenica Janković: Pandemija potvrdila značaj pouzdanog informisanja građana Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da se ove godine Svetski dan slobode medija obeležava u senci pandemije korona virusa koja je, kako je ocenila, samo potvrdila značaj pouzdanog, tačnog i blagovremenog informisanja za građane, kao i to da su mediji jedna od ključnih vrednosti svakog demokratskog društva.

"Ovo je prilika da se medijima izrazi zahvalnost jer su zahvaljujući njihovom izveštavanju, priče o najugroženijima stižu do javnosti, ali su u isto vreme, informacije stizale do najranjivijih. Zbog toga mediji predstavljaju važne saveznike i partnere čiji su uloga i značaj nemerljivi za svako demokratsko društvo", navela je danas Janković, a preneo njen kabinet.

Istakla je da sloboda izražavanja i informisanja ne sme biti dovedena u pitanje i svi su dužni da tu slobodu poštuju, a novinarima i novinarkama se moraju omogućiti uslovi za slobodan rad.

Dodala je da mediji stalno treba da unapređuju standarde profesionalnog i odgovornog izveštavanja i promovišu vrednosti tolerancije, ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side