Potvrđena presuda sidnikalcu iz Namenske u Lučanima zbog vređanja Tanje Vojtehovski
24.07.2020 Beograd

Potvrđena presuda sidnikalcu iz Namenske u Lučanima zbog vređanja Tanje Vojtehovski

Potvrđena presuda sidnikalcu iz Namenske u Lučanima zbog vređanja Tanje Vojtehovski Foto: freeimages.com
Viši sud u Čačku potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Ivanjici kojom je sidnikalni aktivista vojne fabirke "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima Slobodan Nešovanović okrivljen za uvredu novinarke Tanje Vojtehovski.


On je osuđen na novčanu kaznu od 120.000 dinara, a za sudske troškove moraće da plati 513.997 dinara, objavio je danas čačanski portal Ozonpres.

Nešovanović je osuđen po privatnoj krivičnoj tužbi novinarke Tatjane Vojtehovski, oca nastradalog radnika u fabričkoj eksploziji Milomira- Milovana Milivojevića i Marka Mitrovića, jedinog svedoka smrti njegovih kolega u vojnoj fabrici.

Nešovanović je preko društvenih mreža zahtevao hapšenje Vojtehovske.

On je kaženjen za uvredu, ali s obzirom da je naneo duševnu bol tužiocima, Vojtehovski, Mitrović u i Milivojević su upućeni i na parnicu protiv osuđenog Nešovanovića.

Novinarka Tatjana Vojtehovski se u emisiji "Život priča" koja je emitovana 2018. godine na TV Prva u nekoliko epizoda bavila nesrećom u fabrici "Milan Blagojević-Namenska", u kojoj su 2017. godine poginuli radnici te fabrike Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja