Postupak protiv policajca koji nije reagovao na poziv iz hotela Bristol
11.09.2019 Beograd

Postupak protiv policajca koji nije reagovao na poziv iz hotela Bristol

Postupak protiv policajca koji nije reagovao na poziv iz hotela Bristol Foto: Novi magazin/SA
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pokrenuće disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv policajca iz stanice Savski venac koji nije postupio profesionalno prilikom prijave jednog stanara beogradskog hotela "Bristol" o nepoznatim osobama koje su boravile u tom objektu, saopšteno je danas.

To je objavio zaštitnik građana na osnovu odgovora na upit koji je dobio od MUP-a tim povodom.

Kako se navodi, zaštitnik je kontrolu pokrenuo na zahtev D.S. koji boravi u hotelu "Bristol" i koji je 17. jula pozvao policiju da bi ih obavestio o kvaru na vodovodnim instalacijama na spratu iznad svoje sobe i o ulasku nepoznatih lica u taj objekat u kojem boravi, ali je policija odbila da izađe na teren.

"Pošto je Zaštitnik građana zatražio izjašnjenje MUP-a o činjenicama i okolnostima navoda iz pritužbe, MUP je utvrdio da je policijski službenik, koji je razgovarao sa pritužiocem, propustio da preduzme radnje koje bi dovele do potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja prijavljenog događaja, da usled odsustva profesionalnog pristupa nije postavio ključna pitanja, čiji bi odgovori omogućili preciziranje daljih aktivnosti, pri čemu nije evidentirao događaj u službenim evidencijama, što je suprotno zakonu", navodi se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.09.2019, 09:30h ПМикело

    Зашто ни до дан данас није покренут поступак противполицајца када је примио позив за сава малу. У чему је ту разлика а исти је прекршај. Очигледно је да стефановић оваквим начином спроводи анархију у самој полицији па шта онда ми грађани да очекујемо

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side