Pošta Srbije: U nezakonitom štrajku 68 pošta gde se obezbeđuje minimum procesa rada
11.12.2019 Beograd

Pošta Srbije: U nezakonitom štrajku 68 pošta gde se obezbeđuje minimum procesa rada

Pošta Srbije: U nezakonitom štrajku 68 pošta gde se obezbeđuje minimum procesa rada Foto: pixabay
Pošta Srbije danas je saopštila da su radnici nezakonito obustavili rad u 68 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije i da poslovodstvo toj javnog preduzeća spovodi mere kako bi i u tim poštama bio obezbeđen minimum procesa rada.

Kako je navedeno, danas, prvog dana uručivanja penzija na adresu penzionera, sa dovoljnim brojem poštara i dostavljača zaduženo je 54.598 penzija, i nastaviće se i naredna četiri radna dana, kako je planirano.

Juče je na šalterima pošta isplaćeno više od 140.000 penzija.

Glavni poštansko logistički centar radi optimalno i pošiljke, uključujući i račune Telekoma i Infostana, otpremljene su opštim redom prevoza. Ostale pošiljke se distribuiraju u skladu sa utvrđenim prioritetima, ističe se u saopštenju Pošte Srbije.

Dodaje se da Pošta Srbije, kako ne bi dovela u pitanje obavljanje poverenih poslova od strane države, a koje predviđa Zakon o poštanskim uslugama, preduzima mere za uspostavljanje neometanog procesa rada i da postupa saglasno odredbama Zakona o radu i odredbama Кolektivnog ugovora, kao i Odluci o obezbeđijvanju procesa rada u uslovima otežanog funkcionisanja.

Povodom današnjeg samopovređivanja zaposlenog u pošti u Кraljevu, Pošta je navela da nadležni organi utvrđuje sve okolnosti, a po službenom protokolu zaposleni je hospitalizovan.

"Oštro osuđujemo tendenciozno izveštavanje i deljenje fotografija bolesnog kolege i nadamo se brzom oporavku. Zaposlenom je na raspolaganju psihološka i socijalna pomoć u okviru nadležne Službe za socijalnu zaštitu zaposlenih i zaštitne radionice, kao i socijalnog radnika u radnoj jedinici", piše u saopštenju Pošte.

Ukazano je i da su "netačni tendenciozni i neozbiljni napisi u medijima o angažovanju estradnih ličnosti u Pošti Srbije".

Deo zaposlenih u Pošti Srbije obustavili su rad 2. decembra i nisu prihatili ponudu poslovodstva da ukupna masa zarada od iduće godine bude povećana za 10 odsto i da najveću povišicu dobiju radnici sa najmanjim primanjima.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side