Poslednji pacijenti odlaze iz privremene KOVID-bolnice na Beogradskom sajmu
04.06.2020 Beograd

Poslednji pacijenti odlaze iz privremene KOVID-bolnice na Beogradskom sajmu

Poslednji pacijenti odlaze iz privremene KOVID-bolnice na Beogradskom sajmu Foto: Beta, Ministarstvo odbrane Srbije / Darimir Banda
Privremena bolnica na Beogradskom sajmu za smeštaj osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, danas je zatvorena za prijem novih pacijenata, saopštilo je Ministarstvo odbrane koje je proletos tu bolnicu uredilo angažovanjem Vojske Srbije.

Koordinator te privremene bolnice, pukovnik doktor Veljko Milić, rekao je da su tamo još 103 pacijenta, od kojih će 46 danas biti prevezeno u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu".

Preostalih 57 čeka na Sajmu rezultat jučerašnjeg testiranja.

"Ako rezultat bude negativan, sanitetskim vozilima će kući gde će 14 dana biti u izolaciji. Ako rezultat bude pozitivan, i oni će u bolnicu u Mladenovcu", rekao je Milić.

Dok je od 29. marta služio kao privremena bolnica, na Beogradskom sajmu bilo je 1.300 KOVID-pozitivnih pacijenata, o kojima se staralo 620 zdravstvenih radnika.

Pukovnik je rekao da se na Sajmu "niko od medicinskog osoblja i logističke podrške u okviru bolnice nije razboleo i to je naš izuzetan uspeh", rekao je Milić.

Ministarstvo odbrane je angažovanjem Vojske Srbije obezbedilo "logističke potrebe" i spoljašnje obezbeđenje privremene bolnice na Sajmu, kao i 3.000 kreveta, dok je medicinska zaštita bila u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side