14.05.2019 Beograd

Poslanici vladajuće većine u Skupštini o blokadi na Trgu republike i Medojeviću

Poslanici vladajuće većine u Skupštini o blokadi na Trgu republike i Medojeviću Foto: Novi magazin/SA
Poslanici vladajućih stranaka u Skupštini Srbije danas su od nadležnih tražili odgovore na pitanja o blokadi radova na Trgu republike u Beogradu i o učešću jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića na protestima u Beogradu.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković pitao je gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića kolika je finansijska šteta načinjena do sada Beograđanima zbog višednevnih blokada radova na obnovi Trga republike, ali i zbog uništavanja gradske imovine.

On je kazao da predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać danima sa grupom pristalica ometa i blokira radove i ponaša se "šizofreno zbog političke nemoći i nedostatka političkog programa".

Marković je pitao ko će da plati štetu koju Bastać nanosi i da li je pokrenuta prekršajna i krivična prijava za taj vandalizam.

On je pitao da li je nalagodavac blokada lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u čijoj stranci je Bastać potpredsednik, i dodao da bi Đilasu trebalo dostaviti račun za načinjenu štetu.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je šta će Vlada Srbije da preduzme protiv Nebojše Medojevića zbog toga što je učestvovao na demonstracijama na kojima se pozivalo na nasilno obaranje vlasti.

Rističević je pitao nadležne da li je televizija N1 registrovana u REM-u i da li plaća naknadu za emitovanje kao što plaćaju domaći televizijski kanali.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Fatmir Hasani pitao je da li Vlada Srbije ima nameru da decentralizuje Srbiju navodeći da tendencije za centralizaciju oštećuju ugled i imovinu.

On je kazao da se imovina javnih preduzeća Srbija vode i Srbija šume eksploatiše bez ikakve kontrole.

"Eksploatiše se pesak bez milosti, zbog čega padaju mostovi, kao što je pao most u Bujanovcu, pali se šuma bez milosti, a onda se seče bez milosti. Nije u redu da opštinska vlast nema ingerencije u kontroli, ova imovina propada zato što je opštinska vlast ne kontroliše", rekao je Hasani.

Poslanici pošto su postavili pitanja počeli su sa utvrđivanjem dnevnog reda nove sednice.

Poslanici pitanja mogu da postave svakog utorka i četvrtka na početku rada, a odgovore na njih bi trebalo da dobiju pisanim putem.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side