Poslanici vladajuće većine o osnivanju Stranke slobode i pravde i televiziji N1
23.04.2019 Beograd

Poslanici vladajuće većine o osnivanju Stranke slobode i pravde i televiziji N1

Poslanici vladajuće većine o osnivanju Stranke slobode i pravde i televiziji N1 Foto: Novi magazin/SA
Poslanici vladajuće Srpske napredne stranke danas su u okviru postavljanja pitanja u Skupštini Srbije kritikovali osnivanje Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, a poslanik narodne seljačke stranke Marijan Rističević tražio je da REM-a da isključi N1.

Poslanica Srpske napredne stranke Jelena Žarić Kovačević povodom osnivanja Stranke slobode i pravde Dragana Đilas pitala je da li je prekršen Zakon o političkim strankama, odnosno deo o osnivanju i registrovanju političke stranke.

"U petak, 19. aprila je formirana navodno neka nova stranka na čijem čelu je Dragan Đilas sa grupom potrošenih političari koji su poznati po preletanjima iz stranke u stranku. Istina je ne da je osnovana nova stranka nego da je Đilas preuzeo već postojeću zelenu ekološku partiju - zeleni. zapravo se radi o kupovini stranke", rekla je Žarić Kovačević.

Ona je kazala da je na sličan način došao i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kada je preuzeo stranku Miroslava Aleksića iz Trstenika, koji sada obavlja funkciju prvog potpredsednika u Narodnoj stranci.

"I tada se sumnjalo da se radi o trgovini jer zašto bi se oni trudili i overavali potpise kad mogu da dođu i kupe stranku. Jedino što se ovde ne zna i postavlja se pitanje za koju cifru je stranka kupljenja", rekla je ona i iznela kritike na račun potpredenika Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, Borka Stefanoviča i člana predsedništva stranke i predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je kada će REM naložiti isključivanje N1 i "drugih prekograničnih kanala" iza čijeg vlasništva i suvlasništva stoji kablovski operater SBB, odnosno Dragan Šolak.

"Kada će REM zbog kršenja Zakona o elektronskim mediji i zakona o oglašavanju i međunarodne konvecnije kada će da naloži kablovskom operatetu da isključi N1, Sport klub i druge prekogranične kanale koji reemituju strane programe uz ubacivanje domaćih reklama. Kada će naložiti da se taj operater isključi i da mu se izrekne mera zabrane obavljanja delatnosti", pitao je Rističević.

On je kazao da te kanale plaća SBB dok od domaćih kanala uzima pretplatu.

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović pitao je danas ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića koja je otkupna cena voća za ovu godinu.

On je rekao da je prošle godine cena malina, kupina i jabuka bila ponižavajuće niska, da je iznosila 100 dinara i da proizvođači dok isplate radnike i druge troškove ostanu na nuli.

Damjanović je apelovao na nadležena da ukoliko žele da zadrže narod na selu više poštuju njihov rad i trud.

On je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić pitao da li se u mestu Strugari kod Kragujevca planira izgradnja republičke deponije azbesta i kazao da se građani pribojavaju toga kao i mogućnosti da se osim azbesta ne deponuju i neki ortrovniji otpadi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side