13.12.2019 Beograd

Poslanici usvojili set zakona vezanih za izborni proces

Poslanici usvojili set zakona vezanih za izborni proces Foto: Novi magazin / SA
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas set zakona čija bi primena, kako je u raspravi istaknuto, trebalo da doprinese stvaranju boljih i pravednijih izbornih uslova.

Poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, izmene i dopune Zakona o sprečavanju korupcije, izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i dopune Zakona o javnim preduzećima.

Nova zakonska rešenja trebalo bi pre svega da ograniče takozvanu funkcionersku kampanju.

Kako je rečeno u raspravi, funkcioneri stranaka koji su istovremeno na javnoj funciji ili su direktori javnih preduzeća, neće smeti da javne resurse koriste u stranačke svrhe, a Agencija za borbu protiv korupcije će u slučaju da do funkcionerske kampanje ipak dođe, morati da reaguje u roku od tri dana.

Poslanici su danas izabrali i tri zamenika Zaštitnika građana, i to advokata Jelenu Stojanović, generalnog sekretara Narodne banke Srbije Natašu Tanjević i advokata Slobodana Tomića.

Poslanici Skupštine Srbije ranije su glasali o prvoj tački dnevnog reda i potvrdili Sporazum o saradnji Srbije i agencije Evropske unije "Evrodžast" koja se bavi pravosudnom saradnjom u krivičnim stvarima.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side