Poslanici Skupštine Srbije razmotrili amandmane na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine
27.02.2020 Beograd

Poslanici Skupštine Srbije razmotrili amandmane na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine

Poslanici Skupštine Srbije razmotrili amandmane na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine Foto: Novi magazin/SA
Poslanici Skupštine Srbije razmotrili amandmane na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine.

Poslanici Skupštine Srbije su danas završili raspravu o amandmanima na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu.

Svojih 37 amandmana obrazlagali su uglavnom poslanici Sroske radikalne stranke (SRS) koji tvrde da je predlog zakona "predizborni trik" od kojeg neće biti "apsolutno nikakvog efekta", ali ni poslanici većine ni prisutni ministri Siniša Mali i Zoran Đorđević, nisu im odgovarali.

Poslanica SRS Vjerica Radeta je istakla da sadašnja vlast nije ništa učinila da bi odgovarali oni koje upravo vlast naziva kriminalcima, pa su dozvolili da zastare postupci protiv nekadašnjih funkcionera Miroljuba Labusa, Bodžidara Đelića, Mlađana Dinkića.

Radeta je ponovila da treba "ispitati bogatstvo" bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ministarke Zorane Mihajlović "koja nosi ogrlicu od 14 hiljada evra", ministra Zlatibora Lončara, a i kako je ministar Nebojša Stefanović kupio vilu na Bežanijskoj kosi.

Predsednik vladajuće SNS i šef države Aleksandar "Vučić je jednom objasnio da je Stefanović prodao stan od 90 kvadrata, pa kupio tu vilu. Odakle mu stan od 90 kvadrata, a svi znamo njegov profesionalni put?" pitala je Radeta.

Petar Jojić (SRS) ukazao je da je potrebno ispitati ozbiljnije probleme - Luku Beograd, Nacionalnu štedionicu, Galeniku, C-market, koncesije za auto-put Horgoš-Požega.

Poslanik Milorad Mirčić (SRS) rekao je da država treba da kontroliše svoje funkcionere, ali da je on "protiv toga da se vodi hajka".

"Ćutali ste kada je neka od koleginica ovde čitala spisak imovine Dragana Đilasa. Otkud joj taj dokument, ko joj je dao, da li je to istina? Da li je to hajka na jednog čoveka koga ja politički ne razumem, ne slažemo se, ali valjda postoje institucije, a ne da neko čita spisak imovine, tačan ili lažan", rekao je Mirčić.

Poslanici su razmotrili i amandmana na dopune Zakona o parničnom postupku, Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o obligacionim odnosima.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side