12.07.2019 Beograd

Poslanici nastavili raspravu o izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije

Poslanici nastavili raspravu o izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije Foto: Novi magazin / SA
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad razmatranjem Izveštaja o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period od 2013. do 2018. godine, koji je podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

Izveštaj je poslanicima predstavio direktor te agencije Dragan Sikimić, koji je istakao da više od 90 odsto državnih organa ispunjava preporuke agencije kada je reč o sukobu interesa ili duplim funkcijama.

"Agencija je podnela 16 prijava zbog sumnje da državni funkcioneri nisu prijavili kompletnu imovinu", rekao je Sikimić i istakao da Srbija od marta nije više među državama koje se nalaze u nezadovoljavajućem režimu usklađenosti sa preporukama GRECO u segmentu koji se odnosi na prevenciju korupcije kod poslanika, sudija i tužilaca.

Direktor agencije je naročito istakao saradnju sa Evropskom unijom i kolegama iz Italije i Španije.

U Izveštaju koji je objavljen na sajtu agencije piše da je ispunjeno 37 odsto planiranih aktivnosti, a glavni razlog za nizak procenat ispunjenosti plana je nedostatak koordinacije i kadrovskih kapaciteta.

Poslanici su prethodnoh dana razmotrili izveštaje Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Zaštitnika građana. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side