18.10.2018 Beograd

Poslanici i predsednik DS osudili izjavu Srđana Noga iz Dveri

Poslanici i predsednik DS osudili izjavu Srđana Noga iz Dveri Foto: Novi Magazin / SA
Poslanici i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac osudili su danas pretnje koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio premijerki i predsedniku Srbije i pozvali na hitan prekid verbalnog nasilja u javnoj sferi.

"Kao što smo osudili užasnu izjavu (lidera sindikata Sloga) Željka Veselinovića, tako osuđujemo i današnju jezivu izjavu Srđana Noga. Najoštrija osuda bez ALI, tačka", naveli su poslanici DS na tviter nalogu.

Lutovac je na svom tviter nalogu izjavu Srđana Noga osudio kao skandaloznu i dodao da je to još jedna cigla u zidu političke nekulture u Srbiji.

"Pod hitno prekinuti verbalno nasilje u javnoj sferi!", naveo je Lutovac.

Poslanik Dveri Srđan Nogo kazao je ranije u emisiji na kanalu Jutjub (You tube) da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade "već potpisala Dablinski sporazum sa EU" po kome kako je rekao, "Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata".

SPS osuđuje izjavu poslanika Dveri: Ovo je još jedan pokušaj destabilizacije i izazivanja haosa
 

Socijalistička partija Srbije (SPS) osudila je danas izjavu poslanika Dveri Srđana Noga o vešanju predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsednika Skupštine Srbije Aleksandra Vučića, ističući da je to još jedan pokušaj destabilizacije države.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je poziv na ubistvo predsednika Srbije i premijerke gnusan i da predstavlja poziv na puč, na rušenje temelja jedne države i stvaranje anrahije.

On je ocenio da opozicija nema snagu za demokratsko sučeljavanje mišljenja, i zato udruženi pokušavaju da dođu do jeftinih političkih poena, kroz pretnje koje upućuju "onima koji predstavljaju personifikaciju jedne uređene, ozbiljne i odgovorne države".

"Ovo je još jedan pokušaj destabilizacije i izazivanja haosa, koji naravno neće proći. Ne može na silu, ne može pretnjama, pristiskom, ne može na ulici. Demokratija, i to treba konačno da shvate i da zapamte, ostvaruje se samo na jedan način, a to je na izborima", istakao je Milićević.

On je rekao da su socijalisti potpuno ubeđeni da će građani vrlo jasno osuditi ovako skandalozan, sraman stav i da će to saopštiti već na prvim izborima koji će se održati u nekoliko lokalnih samouprava do kraja godine.

Poslanik Dveri Srđan Nogo rekao je u emisiji na kanalu Jutjub (You tube) da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade "već potpisala Dablinski sporazum sa EU" po kome, kako je rekao, "Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side