Pošaljite mejl i prijavite korupciju
24.11.2011 Beograd

Pošaljite mejl i prijavite korupciju

Pošaljite mejl i prijavite korupciju
Građani Srbije od danas imaju mogućnost da slanjem mejla Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja prijave korupciju i zloupotrebe u radu službi tog resora.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je da treba navesti ime i prezime osobe za koju se sumnja da je umešana u korpciju, njeno radno mesto i kratak opis slučaja ili broj predmeta.

Prijave se mogu slati anonimno na mejl prijavite.korupciju@ekoplan.gov.rs.

Dulić je naveo da će svaka prijava biti detaljno razmatrana i da će insistirati na uspostavljanju i poštovanju procedura u svim delatnostima ministarstva, među kojima je, između ostalog, izdavanje građevinske dozvole, tumačenje zakona, građevinske, rudarske i urbanističke inspekcije.

Uvedena je nova procedura za javne nabavke koje imaju za cilj sprečavanje svake mogućnosti nepravilnosti i zloupotreba, posebno u onima male vrednosti, kazao je ministar i dodao da je uvedena obaveza pozivanja najmanje pet, umesto propisana tri ponuđača.

Dulić je podsetio da je njegovo ministarstvo jedini organ državne uprave koji od nedavno sve javne nabavke objavljuje na zvaničnom sajtu ministarstva, iako to nije zakonska obaveza.

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja