Portal: Stranke i koalicije na Kosovu u prva tri dana kampanje potrošile nešto više od milion evra
28.09.2019 Priština

Portal: Stranke i koalicije na Kosovu u prva tri dana kampanje potrošile nešto više od milion evra

Portal: Stranke i koalicije na Kosovu u prva tri dana kampanje potrošile nešto više od milion evra Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Stranke i koalicije koje učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 6. oktobra, potrošile su u prva tri dana kampanje nešto više od milion evra, pokazuju danas predstavljeni podaci nevladine organizacije Demokratija u akciji (DUA).

Pozivajući se na Ljajmi.net, portal Kosovo Onlajn preneo je navode predstavnika DUA koji su na konferenciji za novinare u Prištini istakli da su do te cifre došli nakon što su izračunali troškove kampanje sa prosečnim tržišnim cenama za svaki proizvod ili uslugu.

Predstavnik te nevladine organizacije Artan Murati ocenio je da je predizborna kampanja do sada bila mirna i dodao da je u prva tri dana sprovedeno 217 aktivnosti svih političkih subjekata, od kojih je Demokratska partija Kosova organizovala 70.

"Zakonska je obaveza da kada se održava izborna aktivnost to treba prijaviti opštinskim izbornim odborima, ali ne poštuju sve političke stranke tu zakonsku obavezu, jer je do sada najavljeno 140 aktivnosti, dok 40 skupova i drugih događaja, koje su pratili posmatrači DUA, uopšte nisu prijavljeni", naveo je Murati.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side