Portal GMinfo ni ove godine neće uzeti novac dodeljen na konkursu za sufinansiranje projekata
17.09.2019 Beograd

Portal GMinfo ni ove godine neće uzeti novac dodeljen na konkursu za sufinansiranje projekata

Portal GMinfo ni ove godine neće uzeti novac dodeljen na konkursu za sufinansiranje projekata
Portal GMinfo saopštio je da ni ove godine neće uzeti novac koji im je dodeljen na ovogodišnjem gornjomilanovačkom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja zbog toga što je, kako su naveli, najveći deo novca dodeljen firmama koje su tek osnovale televizije.

GMinfu je ove, kao i prethodne dve godine, Opštinsko veće dodelilo 206 hiljada dinara, daleko manje od traženih 656 hiljada, sa kojima je, kako su naveli, "projekat nemoguće kvalitetno sprovesti".

"Ukupno pet od osam miliona dinara dodeljen je firmama koje su izdavači tek osnovanih televizija Klik i GM Plus, kao i portala gmpreš, a za koje je javna tajna da ih protivzakonito osniva lokalna vlast.

Kažemo osniva, jer upravo je na portalu gmpreš 7. septembra ove godine, dva dana pre nego što je 'stručna' komisija zasedala, objavljeno da su TV GM Plus i TV Klik počeli da emituju eksperimentalni program", navodi se na portalu GMinfo.

Dodaje se da do sada, u petogodišnjoj praksi projektnog sufinasiranja, "nezabeleženo je da se novac dodeljuje mediju koji emituje eksperimentalni program".

Oni su naveli da opštinskoj vlasti ostavljaju 206 hiljada dinara, "sa nadom da će ih upotrebiti u svrhe koje su od koristi za sve Milanovčane, a ne samo za opštinske čelnike i njihove prijatelje".

Obavestili su građane da i dalje ne znaju gde je preusmeren novac koji im je dodeljivan prethodne dve godine, a kojeg se, kako su naveli, takođe odrekli.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side