Popović: Spremni smo da razgovaramo sa studentima Jedan od pet miliona, mora doći do kompromisa
16.09.2019 Beograd

Popović: Spremni smo da razgovaramo sa studentima Jedan od pet miliona, mora doći do kompromisa

Popović: Spremni smo da razgovaramo sa studentima Jedan od pet miliona, mora doći do kompromisa Foto: prtscr ytb
Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da su predstavnici Rektorata spremni da razgovaraju otvoreno sa studentima "Jedan od pet miliona" i da očekuju oređenu toleranciju sa njihove strane, te da do kompromisa "mora doći".

Ona je povodom njihovog zahteva da se "osudi ulazak aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u zgradu Rektorata i napad na njih", kazala da ne vidi kako je moguće jer "nikakvog stranačkog obeležja nije bilo".

"Situacija se menja iz sata zu sat, tako da ćemo vrlo strpljivo čekati da dođemo do dogovora i razrešenja sutacije. Spremni smo da razgovaramo otvoreno i očekujemo određenu toleranciju. Mora doći do kompromisa", rekla je Popović agenciji Beta.

Navela je da onemogućavanje zaposlenih da obavljaju svoje aktivnosti "ima efekat na ceo Univerzitet".

Popović je ocenila da ima određenih "neodogovornih izjava" da bi moglo da dođe do usključenja vode i struje što se, kako je navela, "svakako neće desiti".

Ona je ocenila da su zahtevi studenata "pomalo fluidni" i da mladi ljudi "percipiraju situaciju na jedan način". "Mi kao odgovorni rukovodioci Univerzitetata ne možemo tako slobodno da se izražavamo kao što očekuju oni od nas. Moramo biti odgovorni u svojim izjavama", rekla je Popović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side