15.12.2018 Beograd

Popović: Poništiti sve odluke iz Briselskog sporazuma zbog nasilja privremenih organa na Kosovu

Popović: Poništiti sve odluke iz Briselskog sporazuma zbog nasilja privremenih organa na Kosovu Foto: Medija centar
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović osudio je danas to što je parlament u Prištini usvojio zakon o transformaciji BSK u oružane snage i pozvao na poništavanje svih odluka iz Briselskog sporazuma "kao odgovor na nasilje koje sprovode privremeni organi vlasti na Kosovu"."

Separatisti u Prištini su ovim činom najgrublje prekršili Rezoluciju 1244 Saveta Bezbednosti UN i ugrozili život Srba na Kosovu. Srbija to ne sme da posmatra mirno, već mora da preduzme najenergičnije mere u smislu podizanja pripravnosti vojske za intervenciju u pravcu zaštite bezbednosti srpskog naroda na Kosovu, a oslanjajući se na podršku naših saveznika, na prvom mestu Rusije", naveo je Popović, a preneo njegov kabinet.

On je kazao da predstavnici Srba treba da napuste sve separatističke institucije i time ospore njihov legitimitet, jer se ne može sedeti u privremenim kosovskim institucijama sa onima koji nam prete i koji žele da razbiju državu i proteraju Srbe.

"Uveren sam da će Vlada Srbije i naše državne institucije učiniti sve da zaštite srpski narod na Kosovu, posebno u slučaju pokušaja nasilja i progona Srba. Srpski narod ima iza sebe svoju državu i Srbija je dovoljno snažna i ima dovoljno saveznika da na sve moguće načine i svim sredstvima sile koje jedna država ima, spreči svaki pokušaj etničkog čišćenja na Kosovu", kazao je on.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side