Popović: Kosovo je lažna država utemeljena na terorizmu
28.09.2019 Beograd

Popović: Kosovo je lažna država utemeljena na terorizmu

Popović: Kosovo je lažna država utemeljena na terorizmu Foto: Medija centar Beograd
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Evropi u Kalinjingradu da je "Kosovo lažna država utemeljena na dva osnovna stuba, terorizmu i trgovini ljudskim organima", kao i da ta "kriminalna tvorevina nikada neće moći da bude međunarodno priznata".

On je naveo da lažnu državu Kosovo vode teroristi i ukazao da je na Balkanu najveći bezbednosni problem separatizam Albanaca i težnja za stvaranjem takozvane Velike Albanije.

"Njihov cilj je otimanje teritorija drugih država kako bi takva Velika Albanija postala glavni oslonac NATO pakta na Balkanu. Zbog toga je važno da se podrži srpska borba za Kosovo, jer Srbija tom borbom štiti ne samo svoje pravo na našu vekovnu teritoriju, već sprečava mogući potencijalni sukob u tom delu Evrope", poručio je Popović koji je predsedavao konferencijom.

Popović je ukazao na stav većine građana Srbije da je kompromis za Kosovo potrebno tražiti isključivo u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244.

Međunarodnu konferenciju o bezbednosti i saradnji u Evropi, koja je održana u Kalinjingradu, organizovala je vladajuća ruska partija Jedinstvena Rusija.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side