Ponovo protest u naselju Stepa Stepanović, iduće subote blokada kružnog puta
22.06.2018 Beograd

Ponovo protest u naselju Stepa Stepanović, iduće subote blokada kružnog puta

Ponovo protest u naselju Stepa Stepanović, iduće subote blokada kružnog puta Foto: print screen
Udruženje stanara naselja "Stepa Stepanović" u Beogradu najavilo je danas da će u subotu, 30. juna, nastaviti svoj protest protiv izgradnje crkve u tom naselju na mestu na kojem je planirana gradnja Doma zdravlja i da će u okviru tog protesta blokirati voždovački kružni put.

Kako je rečeno agenciji Beta u tom udruženju, nekoliko stotina stanara tog naselja na Voždovcu je i sinoć održalo protest tokom kojeg su simbolično zapalili sveće na lokaciji gde je bila planirana izgradnja Doma zdravlja a sada se planira postavljanje crkve brvnare.

Predstavnik udruženja Nenad Ralić je rekao da stanovinici naselja "Stepa Stepanović", kojih ima oko 13.000, protestuju jer smatraju da im se na grub način i bez razloga nameće izgradnja sadržaja koji je u suprotnosti sa onim što je bilo planirano kada su oni tamo kupovali stanove.

"Prvo su pokušali postavljanje izuzetno velikih antenskih stubova ispred zgrada, pa smo sprečili izgradnju NIS-ove pumpe a sada se, očigledno sistematski, pokušava sa izgradnjom verskog objekta kako bi se uneo razdor u naše naselje. Mi odavno pokušavamo da dobijemo plan tržnog centra, koji je originalno trebalo da bude izgrađen, ali oni to od nas kriju kao zmija noge. Sumnjamo na prilično dobro organizovanu zaveru", rekao je on.

On je dodao da će protest i blokada 30. juna verovatno početi u podne.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.06.2018, 13:51h Mirko (3)

    Antikristi i bezumni bezbožnici

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side