Ponoš (NS) o poseti delegaacije SAD i opoziciji u Srbiji
22.09.2020 Beograd

Ponoš (NS) o poseti delegaacije SAD i opoziciji u Srbiji

Ponoš (NS) o poseti delegaacije SAD i opoziciji u Srbiji Foto: PrtScn
Potpredsednik Narodne stranke (NS) Zdravko Ponoš izjavio je danas da je poseta izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela deo njegove turneje u predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

Ta turneja obuhvata Grčku, Kosovo, Srbiju i Izrael s ciljem pridobijanje glasova dijaspore u SAD za Trampa na novembarskim predsedičkim izborima, ocenio je Ponoš za TV N1.

"Nema to veze sa odnosima Srba i Albanaca, a posledica može biti dodatno zaduživanje Srbije i za izgradnju auto-puta Niš-Priština i brze pruge", rekao je o današnjem susretu Vučića i delegacije SAD.

Ponoš je rekao da nije protiv infrastrukturnih projekata, ali "prvo da vidimo kolika je cena" jer "to su naše pare, a ne pare predsednika Srbije Aleksandara Vučića i ne pričamo o njegovom vinskom podrumu".

"Pre nego što se zadužimo, trebalo bi da vidimo da li su nam baš taj put i ta pruga najvažniji, i da li su nam uslovi zaduživanja prihvatljivi u situaciji kada decu lečimo SMS-porukama, a bolnice su oronule", naveo je Ponoš.

Po njegovim rečima, "Vučić je u Vašingtonu pokazao da je spreman na neočekivano proklizavanje po pitanju Kosova, dok se stalno zaklinje Moskvi da očekuje njenu podršku o odsudnom danu u Savetu bezbednosti UN, gde ručnu kočnicu drže Rusije i Kina".

"One bi mogle da spuste ručnu ako Srbija digne ruke od Kosova, a Vučić je na putu da to uradi ako već nije", rekao je Ponoš.

U delu razgovora o drugim temama, na pitanje o tome da li je moguće da se u Srbiji "nađe neki Krivokapić kao u Crnoj Gori", Ponoš je odgovorio da jeste "jer u Srbiji može sve veće, a to znači sve gore i sve bolje nego u Crnoj Gori".

Rekao je i da je on zadužen da "utegne" Narodnu stranku "posle nekih lomova koje smo imali" i da će u pripremi partijsku organizacije za izbore promovisati timski pristup.

Na pitanje o zajedničkom angažovanju opozicije Ponoš je odgovorio da "ne bi trebalo trošiti previše energije u pokušaju da se sve radi zajedno", ali je potrebna koordinacija i da "svaka organizacija uradi svoj deo posla".

"NS je spremna za timski rad i za podršku onima koji su najbolji, bez obzira da li su članovi NS. Za gradske teme trebaju nam stručnjaci, a ne političari opšte prakse", rekao je Ponoš.

Upitan o odnosu NS i Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, Ponoš je rekao da je "opet bilo preuzimanja nekih članova NS od strane SSP-a" i ocenio da "nije vreme za udaranje ispod stola".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side