20.01.2019 Beograd

Ponoš: Međusobno uvažavanje svih aktera preduslov za uspeh protesta

Ponoš: Međusobno uvažavanje svih aktera preduslov za uspeh protesta Foto: PrtScn
Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da je međusobno uvažavanje svih aktera glavni preduslov za uspeh protesta koji su pokrenuti u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

"Treba obznaniti da se to dešava u Srbiji i u uticajnim stranim medijima, jer više nas je koji ovde demonstriramo nego žutih prsluka u Francuskoj. Takođe, neophodno je i da se svi akteri međusobno uvažavaju, jer samo tako ovi protesti mogu da budu uspešni," istakao je Ponoš, a saopštila Narodna stranka.

On je dodao da je za učinkovitost protesta neophodno definisati uzlaznu, a ne izlaznu strategiju i da mora biti postignut dogovor o cilju - da se uspostavi normalan sistem u kojem će u sledećem koraku moći da se nadmeću različite politike.

"Do toga se dolazi preko demokratskih i fer izbora, jer takve izbore će sadašnja vlast sigurno izgubiti", rekao je Ponoš i dodao da su preduslov za slobodne izbore slobodni mediji.

Govoreći o potencijalnim izborima, Ponoš je istakao da su predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću izbori potrebni kako bi "dobio legitimitet za korake koje namerava da preduzme po pitanju predaje Kosova".

"Verujem da se Vučić sprema za izbore, ali je teško da će ih ove godine biti, a da budu fer i pošteni. Opozicija na takve, nedemokratske izbore ne sme da pristane, jer ne služe interesima građana, već samo produžetku Vučićeve diktature", poručio je Ponoš.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side