Pomoć za igradnju Dečije Hemato-onkološke klinike
14.11.2017 Pirot

Pomoć za igradnju Dečije Hemato-onkološke klinike

Pomoć za igradnju Dečije Hemato-onkološke klinike Foto: Freeimages
Podružnica Srpskog lekarskog društva (SLD) u Pirotu odlučila je da novčano pomogne izgradnju Dečije hemato-onkološke klinike u Nišu.

Predsednik Podružnice SLD-a Aleksandar Lilić rekao je agenciji Beta da su se na taj humani gest odlučili danas kada obeležavaju lekarsku slavu posvećenu Kozmi i Damjanu, u narodu poznatu i kao Sveti Vrači.

"Članovi Podružnice Srpskog lekarskog društva u Pirotu baštine tradiciju postojanja dugu preko jednog veka i sa njom mnoge profesionalne, kulturološke i humane vrednosti. U skladu sa tim, odlučili smo da ove godine, povodom esnafske slave, doniramo iz fonda naših članarina pola miliona dinara za završetak izgradnje Dečije onkološke klinike u Nišu, duboko svesni šta ona znači u lečenju malih onkoloških pacijenata jugoistoka Srbije ne samo kao lekari, već pre svega kao ljudi", rekao je Lilić.

On je kazao da će novac sutra biti uplaćen na račun graditelja k linike i dodao da to nije prva ni poslednja humanitarna akcija Podružnice SLD u Pirotu.

Podružnica ima 220 članova, iz Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje u Pirotu i iz domova zdravlja u Babušnici i Dimitrovgradu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side