Policijski sindikat Srbije: Problem neravnopravnog povećanja zarada
08.12.2019 Beograd

Policijski sindikat Srbije: Problem neravnopravnog povećanja zarada

Policijski sindikat Srbije: Problem neravnopravnog povećanja zarada Foto: Beta / MUP Srbije
Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da "pozdravlja" povećanje plata u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), ali su ukazali na "problem neravnopravnog povećanja zarada"

Kako se navodi u saopštenju za javnost, zaposleni policajci dobili su najmanje povećanje plate.

Predsednik PSS Veljko Mijailović kazao je da su najveći skok plata imali funkcioneri MUP-a, državni sekretari, generali, dok su pozornici, policajci u patroli, upravni poslovi, okosnica službe, dobili najmanje.

"Stub bezbednosti, policajci, će imati pedesetak hiljada dinara platu, dok će pojedinci u vrhu policije imati više nego duplo veću zaradu. Primer toga je jedan sindikalni lider, koji je nenadano ekspresno napredovao u službi. On će sa ovim povećanjem imati preko 140.000 dinara platu", istakao je Mijailović.

On je rekao da će zaposleni na održavanju higijene, ishrani i smeštaju, logistici, imati i dalje plate ispod proseka i "ispod svakog ljudskog dostojanstva, od 35.000 do 50.000 dinara" i dodao da bez njih "MUP ne bi mogao da funkcioniše".

"Na ovaj način u MUP se povećavaju socijalne razlike i jaz između zaposlenih. Stvaraju se prave klasne razlike na štetu onih koji najviše rade, ali za to dobijaju najmanju novčanu satisfakciju. Ono do čega može dovesti ovako nepravedno povećanje zarada, gde najsiromašniji dobijaju najmanje, a 'najbogatiji' najviše, jeste takozvani tihi bojkot rada policajaca, što se već dešavalo", ističe se u pisanoj izjavi Mijailovića.

On je dodao da je pre godinu dana PSS upozoravao na problem nepravičnog i neravnomernog povećanja zarada, ali da su im govorili da "obmanjuju radnike i dižu paniku".

"Sada kada nas je realnost stigla, svi ćute. Nije vreme za ćutanje", naglasio je Mijailović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side