11.09.2018 Beograd

Policijski sindikat Srbije iznenađen da Stefanović ne zna o spiskovima za otkaz u Žandarmeriji

Policijski sindikat Srbije iznenađen da Stefanović ne zna o spiskovima za otkaz u Žandarmeriji Foto: Beta / MUP Srbije / DS
Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da je iznenađen ponašanjem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji ne zna da su u beogradskom odredu Žandarmerije napravljeni spiskovi za otkaz pripadnika te jedinice.

Predsednik PSS Veljko Mijailović upitao je u saopštenju, zašto je Sektor unutrašnje kontrole preuzeo istragu da utvrdi ko je i iz kojih razloga pravio spiskove za otkaz i time uneo pometnju u tu jedinicu, ali i druge jedinice policije.

Mijailović je pitao i zbog čega je, ako takvi spiskovi ne postoje, danas u dvorištu baze Odreda Žandarmerije u Beogradu, spaljivana dokumentacija i koji je razlog Stefanovićeve nenajavljene posete toj bazi.

"Stefanović je izašao u javnost i rekao da sve što smo naveli nije istina, u isto vreme dok se dokumentacija spaljuje u bazi Žandarmerije. Naveo je da nikada nije bilo govora o otkazu hiljada ljudi iz MUP Srbije, a 2015. godine je najavljivao da će između 1.300 i 1.400 pripadnika MUP Srbije dobiti otkaz, što je PŠ sprečio", navodi se u saopštenju.

Na kraju sindikat je pozvao nadležne da se ne igraju životima ljudi, da ne teraju policajce da žive u strahu da bi bili što verniji vlasti, već da ih puste da rade svoj posao.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side