20.03.2017 | 10:32h ► 11:12h Beograd

Policija zaplenila više od tone skanka

Policija zaplenila više od tone skanka
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija noćas zaplenila više od tone skanka na području između Novog Sada i Bačke Palanke.

"Ovo je rekordna zaplena skanka ne samo u Srbiji nego i u regionu u jednoj zapleni", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Stefanović je kazao da je pronađeno više od hiljadu kilograma marihuane, kao i da je uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila narkotike.

"U reonu između Novog Sada i Bačke Palanke je zarobljena ta kriminalna grupa koja je prevozila ovu količinu narkotika. Nakon toga su u određenim šupljinama vozila i određenim hangarima koji su kasnije kriminalističkom obradom utvrđeni, pronađena je ova količina. Zaista impresivna količina od preko 1.000 kilograma marihuane. Dakle, jedna od najvećih zaplena svih vremena, a svakako u regionu najveća pojedinačna zaplena droge", kazao je on.

Stefanović je rekao da to pokazuje da je Srbija veoma spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narko trafikinga.

"Sklonili smo tonu droge sa ulice. Sklonili smo tonu droge od naše dece", kazao je on.

Stefanović je rekao da u MUP- u postoji ozbiljna grupa profesionalaca koji su opremljeni, obučeni i snažno motivisani da se bore protiv narkokriminala.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw