23.03.2019 Beograd

Policija privela muškarca koji je napao prostorije Dveri u Čačku

Policija privela muškarca koji je napao prostorije Dveri u Čačku
Čačanska policija saopštila je danas da je privela muškarca (40) iz Čačka koji je napao prostorije Dveri u tom gradu i protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja.

U saopštenju se navodi da je taj muškarac prekršio Zakon o javnom redu i miru i da on je po skraćenom postupku odveden sudiji Prekršajnog suda u Čačku.

Osnovno javno tužilaštvo izjasnilo se da u događaju postoje elementi krivičnog dela uništenja i oštećenja tuđe imovine, navodi se u saopštenju policije.

Inicident se dogodio u sredu, 20. marta, kada je muškarac polomio tablu sa natpisom Dveri sa ulaza u zgradu kojoj se nalaze kancelarije te stranke u Čačku.

On je tražio zaposlene u kancelariji Dveri da se "obračuna" sa njima, a pošto nikoga nije našao ostavio je polomljenu tablu ispred kancelarije stranke sa svojim imenom i brojem telefona.

Kada ga je sekretar kancelarije Dveri kasnije pozvala, on ju je u telefonskom razgovoru vređao i pretio joj je, nakon čega je ona prekinula vezu i pozvala policiju.

Gradski odbor Dveri saopštio je ranije da je incident u kome su njihove prostorije "napadnute" direktna posledica atmosfere koju u društvu stvara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka (SNS) "gde je svako ko drugačije misli od njega neprijatelj države, lopov i nasilnik".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side