17.01.2018 | 11:14h ► 16:14h Beograd

Kosovska policija: Identifikovan vlasnik izgorelog vozila nađenog posle ubistva Ivanovića

Kosovska policija: Identifikovan vlasnik izgorelog vozila nađenog posle ubistva Ivanovića Foto: Beta / Bojan Slavković
Kosovska policija identifikovala je vlasnika zapaljenog vozila nađenog u Kosvoskoj Mitrovici nakon ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, rekao je danas regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da policija radi punom parom, da je osnovan specijalni tim koji se bavi isključivo istragom jučerašenjeg ubistva Olivera Ivanovića.

Prema nezvaničnim saznajima agencije Beta, zapaljeno vozilo koje je pronađeno juče pre podne u ulici Vojvode Putnika pripadalo je starijem Austrijancu srpskog porekla, koji odavno nije živ.

Oliver Ivanović ubijen je juče pre podne iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka, na ulazu u prostorije stranke koju je osnovao.

 

Unmik: Nikakav zvanični zahtev iz Srbije o učešču u istrazi nismo dobili

Unmik još nije dobio zahtev iz Beograda da se Srbija uključi u istragu o ubistvu lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, izjavila je portarolka Misije Sanam Dolatshahi.

"Upoznati smo sa izjavom predsednika Vučića, ali još nismo primili nikakav zvaničan zahtev te prirode", rekla je ona agenciji Beta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom ubistva lidera Ivanovića da je Srbija uputila dopis Euleksu i Unmikuu sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Beti je u Euleksu rečeno da će Priština doneti odluku o tome da li će Srbija učestovati ili ne u istrazi Ivanovićevog ubistva u Kosvoskoj Mitrovici.

"Na kosovskim vlastima je da odluče da li će Srbija učestovati u istrazi", rekla je šef kancelarije za štampu i javno informisanje Euleksa Dragana Nikolić Solomon na pitanje da li je zahtev stigao u Euleks.

Vučić je naveo da su članovi Saveta za nacionalnu bezbednost uvereni su da bi učešće organa Srbije u istrazi značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića

 

Euleks: Priština će odlučiti da li će Srbjia učestvovati u istrazi ubistva

Priština će doneti odluku da li će Srbija učestovati u istrazi ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića ubijenog u Kosovskoj Mitrovici, rečeno je Beti u Euleksu povodom zahteva Beograda da nadležni organi Srbije učestvuju u istrazi Ivanovićevog ubistva.

"Na kosovskim vlastima je da odluče da li će Srbija učestovati u istrazi", rekla je šef kancelarije za štampu i javno informisanje Euleksa Dragana Nikolić Solomon na pitanje da li je zahtev stigao u Euleks.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je Srbija uputila zahtev Euleksu i UNMIK-u sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Kako je rekao, članovi Saveta za nacionalnu bezbednost uvereni su da bi učešće organa Srbije u istrazi značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića. 

 

Policija preuzela video zapis sa sigurnosnih kamera na sedištu GI SDP

Kosovska policija preuzela je video zapis sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u kome je sedište GI SDP, a ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, rečeno je Beti u Kosovskoj policiji.

Prema rečima regionalnog šefa operative Kosovske policije Željka Bojića, policija je skinila video zapis sa sigurnosnih kamera i sav materijal, kao i onaj prikupljen tokom uviđaja, poslala na dalju obradu u Prištinu.

Kamere su bile postavljene tako da postiji mogućnost da su snimile trenutk kada je juče oko 8.15 pucano na Olivera Ivanovića.

autor: JU, VV izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.01.2018, 19:03h mehmet

    sada vlasnik vozila nije ziv kakva ironija skuvana u beogradskoj kuhinji.zilj je prekid razgovora izmedzu kosova i srbije.zrtva oliver ivanovic

  • 17.01.2018, 13:16h rodoljub (1)

    Atentat je planiran i organizovan u CIA kuhinji , kao i mnogi politicki atentati u svetu, koje je organizovala i izvrsila CIA . Siptari nikada nece "otkriti" krivca, jer oni su CIA-korisni idioti . Oni mogu biti izvrsioci naloga. Nece me iznenaditi ako se , po vec smisljenom scenariju , optuze "neki" Srbi , odnosno indirektno legitimna vlast u Srbiji, kako bi se korisnim idiotima u Srbiji - tzv. opoziciji - dao "materijal" za rusenje vlasti, sto je u interesu CIA-NATO . Krajnji cilj je postavljanje na vlast korumpirane i marionetske garniture, pod komandnom palicom Vsingtona . Interesuje me da li ce ovaj komentar biti objavljen, bez obzira sto je hipoteticki, isto tako veoma i realan .

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side