Test iz matematike odložen za četvrtak
18.06.2019 | 08:44h ► 09:25h Beograd

Test iz matematike odložen za četvrtak

Test iz matematike odložen za četvrtak Foto: Beta/Ministarstvo prosvete
Test iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda odložen je preventivno jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

 

Iz tog ministarstva prethodno je saopšteno da je polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita učenika osmih razreda odloženo za četvrtak, 20. jun.

Na društvenim mrežama pojavili su se testovi koji su pisani rukom, pa je iz preventivnih razloga odlučeno da se test odloži, rečeno je Beti u Ministarstvu prosvete.

Osmaci će test koji je bio zakazan za danas, polagati u četvrtak od 9 do 11 sati.

Termin kombinovanog testa neće biti promenjen i biće održan u sredu, 19. juna.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.06.2019, 10:31h Ispiti, ispiti....

    "Iz tog ministarstva prethodno je saopšteno da je polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita učenika osmih razreda odloženo za četvrtak, 20. jun..." ...- Jednostavno - odložili test iz matematike! Pa, nije JEDNOSTAVNO! I najjednostavnije iskusto nastavnika u školama svih rangova daje zaključak: svako polaganje ispita je svojevrstan STRES (manji ili veći, zavisno od uzrasta onih koji ga polažu). Pored svih raznih "saveta za ovo ili ono", "zavoda za unapređenje školstva" koje plaća Ministarstvo (valjda od svoga novca?) - BIROKRATE U NJEMU nesposobni su da obezbede siguran i fer ispit! I, naravno - uvek nađu neki "ljudski faktor" u ovakvim skandalima (naravno, taj "ljudski faktor" uvek je - IZVAN KRUGA "stručnjaka", koji su tu negde, ali ne i daleko od birokrata-diletanata koji "unapređuju" školstvo Srbije). PS: Daću im i ideju gde da traže taj "ljudski faktor" - verovatno je to maslo stranih obaveštajnih službi, ili čak i stranih ambasada (zna se kojih...).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side