31.05.2019 Novi Sad

POKS: Ministarstvo prosvete da apeluje na sve škole u Srbiji da zabrane nošenje navijačkih obeležja

POKS: Ministarstvo prosvete da apeluje na sve škole u Srbiji da zabrane nošenje navijačkih obeležja Foto: Pixabay
Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravio je danas inicijativu Grada Novog Sada da se zabrani unošenje navijačkih obeležja i rekvizita u škole i pozvao ostale gradove u Srbiji da slede taj primer navodeći da će se time smanjiti vršnjačko nasilje.

"Zbog toga bi Ministarstvo prosvete trebalo da apeluje na sve škole da u svoj kodeks ponašanja i oblačenja učenika, uvedu i ovu zabranu", naveo je predsednik POKS Žika Gojković a prenela ta stranka.

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu juče je jednoglasno usvojilo Preporuku školama da se učenicima zabrani unošenje navijačkih rekvizita i odeće sa simbolima sportskih klubova.

Kako je objašnjeno na sednici, Preporuka je u skladu sa Zakonom o obrazovanju, statutima škola i pravilnicima, a za njeno sprovođenje će biti zaduženi direktori škola.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 1.06.2019, 11:27h Čemu APELI - zabranite ih!

    "Ministarstvo prosvete da apeluje na sve škole u Srbiji da zabrane nošenje navijačkih obeležja" ... ...- A zašto samo da APELUJE? Verovatno ima zakonskih osnova i DA ZABRANI TO jer to i jeste trovanje mozgova dece; pa pogledajte samo divljačko ponašanje NAVIJAČA NA STADIONIMA, a da ne govorimo o tome da masa tih navijača ima dosijee u policiji (dileri droge, batinaši, nasilnici, podvodači...)!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side