Pokret Metla: Skandalozno što objekte MUP-a čuvaju privatne firme
16.02.2020 Beograd

Pokret Metla: Skandalozno što objekte MUP-a čuvaju privatne firme

Pokret Metla: Skandalozno što objekte MUP-a čuvaju privatne firme Foto: PrtScn
Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je danas da "skandalozna činjenica da je čuvanje objekata MUP-a Srbije povereno privatnim firmama za fizičko-tehničko obezbeđenje potvrđuje ne samo da je borba protiv korupcije mrtvo slovo na papiru, već da je Srbija zarobljena država", saopšteno je iz Pokreta Metla.

U saopštenju se navodi da je "partijska država kakva je Srbija danas uzrok sistemske korupcije koja je proizvela zarobljenu državu".

"Nesumljiv dokaz o tome je ugovaranje poslova čuvanja objekata MUP-a sa kompanijama za privatno obezbeđenje, među kojima je i firma bivše savetnice ministra Stefanovića i bivše državne sekretarke MUP-a Milene Vuković", kazao je Jovanović, a navodi se u saoštenju.

Jovanović je rekao da je "Zakonom o policiji utvrđeno da su, između ostalog, poslovi policije obezbeđenje javnih skupova, ličnosti, objekata i prostora i bezbednosna zaštita određenih ličnosti i objekata".

"Ugovaranje da ove poslove vezane za objekte MUP-a obavljaju privatne firme po cenama dvostruko višim od zarada radnika MUP-a na istim poslovima, nedvosmisleno ukazuje da se radi o korupcionaškom ugovoru i umešanosti samog vrha Ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Jovanović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side