Pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, pronađeno je vozilo, traga se za vozačem
12.06.2019 Kosovska Mitrovica

Pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, pronađeno je vozilo, traga se za vozačem

Pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, pronađeno je vozilo, traga se za vozačem Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Kosovska policija pokrenula je istragu protiv pograničnog policajca koji je sinoć pucao na kombi vozilo u Jošanici kod Leposavića, kada vozač nije stao radi rutinske kontrole.

Povređenih nije bilo, a policija sprovodi operativni plan "Čelični prsten" kako bi pronašla vozača crvenog kombija kragujevačkih registarskih tablica."Vozilo je pronađeno na oko kilometar i po od sela Jošanica, u jednom od hangara, a za licem M. Z. iz Vuče se traga", rekao je portparol kosovske policije za Sever Bratislav Radović.

Dodao je da je u kombiju pronađena prehrambena roba za koju se osnovano sumnja da je transportovana ilegalnim putem i da su sinoć na lice mesta izašli regionalna istražna jedinica, forenzičari, javni tužilac i inspektorat Kosova.

Advokat Nebojiša Vlajić kazao je da policajac nije smeo da upotrebi vatreno oružje u tom slučaju.

"Upotrebu vatrenog oružja reguliše zakon o Kosovskoj policijskoj službi i policija ima pravo da upotrebi vatreno oružje samo ukoliko proceni da joj je ugrožen život ili zdravlje", ocenio je Vlajić i dodao da nema pravo da puca na vozilo čiji vozač odbija da stane.

Dodao je i da "policajac ne zna da li su u vozilu deca i koga može da pogodi" a, kako kaže, "ne zna ni da li je u kolima lice koje je izvršilo krivično delo".

Vlajić je podsetio da je policajac dužan da zapamti registarsku oznaku vozila, boju kola i da raspiše poternicu kako bi se lice pronašlo.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja